[ Annons ]

John Ekström Bygg har länge arbetat brett med bostadssociala frågor, bland annat genom bygget av hem för missbrukare. Nu kan familjeföretaget titulera sig som Årets fastighetsägare i Örebro, en utmärkelse som Stieg Ekström, vd, gladdes åt stort.
Publicerat 19 mars, 2015

”Nu orkar jag 20 år till”

John Ekström Bygg har länge arbetat brett med bostadssociala frågor, bland annat genom bygget av hem för missbrukare. Nu kan familjeföretaget titulera sig som Årets fastighetsägare i Örebro, en utmärkelse som Stieg Ekström, vd, gladdes åt stort.

Nyligen gick Örebrogalan av stapeln – en kväll där Örebros framgångar firas och uppmärksammar de goda insatser som gjorts i regionen, men även en kväll där titeln Årets fastighetsägare delas ut. Galan genomfördes för sjätte året och cirka 600 gäster kom att ta del av årets nyttiga dag och festliga kväll.

[ Annons ]

I år gick utmärkelsen Årets fastighetsägare till John Ekström Bygg, bland annat med anledning av att man valt att bygga ett nytt hus till föreningen Kvinnohuset i Örebro. De har tidigare byggt ett hem för missbrukare och jobbar brett med bostadssociala frågor.

– Långt innan begreppet CSR fanns har det här företaget arbetat med insatser för samhällets svagare grupper, det är en oerhört välförtjänt pristagare, säger Peter Sörman, vice VD och näringspolitiskt ansvarig Fastighetsägarna MittNord.

Företagets VD Stieg Ekström fick ta emot diplom, blomster och varma applåder under galamiddagen.
– Det här känns kanon, jag har jobbat med det här i 50 år, nu orkar jag 20 år till, sa en mycket glad Stieg Ekström.

Hedersutmärkelsen Årets fastighetsägare instiftades 2014 på initiativ av Fastighetsägarna MittNord och delas ut av organisationen tillsammans med Örebro kommun.
– Utmärkelsen är ett sätt för kommunen och oss på Fastighetsägarna att rikta uppmärksamhet mot de fastighetsföretag som anstränger sig lite extra när det gäller ansvarsfullt företagande för en positiv samhällsutveckling, säger Eva Jonsborg, HR- och kommunikationschef Fastighetsägarna MittNord.

Motiveringen till utmärkelsen löd:

”Detta familjeföretag har sedan 1940-talet varit med och byggt staden Örebro. Som hyresvärd hyser företaget en särskild omtanke om samhällets mindre lyckligt lottade. När Kvinnohuset i Örebro hamnade i nöd på grund av trångbodda lokaler ryckte detta företag ut för att bygga helt nya och ändamålsenliga lokaler.

År 2016 kommer därmed Sveriges mest moderna kvinnohus att stå färdigt, på Kyrkogatan i Örebro, för att hysa rum åt våldsutsatta kvinnor och barn i behov av samhällets skydd. Även personer som har svårt att skaffa boende på egen hand får hjälp av denna hyresvärd, som lämnar lägenheter till kommunen att nyttja som övergångsbostäder.

Det är med varm hand och stor tacksamhet Örebro kommun och Fastighetsägarna MittNord överlämnar utmärkelsen Årets fastighetsägare 2015 till ett fastighetsföretag med ett brinnande samhällsengagemang: John Ekströms Byggs AB”.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]