Siv Malmgren, vd John Mattsson. Fotograf: Stefan Tell
Publicerat 4 juni, 2019

Nu kliver John Mattson in på börsen

Under onsdagen börsintroduceras Fastighetsbolaget John Mattson, som äger omkring 2200 hyresrätter på Lidingö. Det innebär också början på en större expansion i fler Stockholmskommuner.

Onsdag morgon klockan nio är det dags för John Mattsons vd Siv Malmgren att ringa i klockan på Nasdaq. Det innebär samtidigt slutet på en lång era som familjeägt bolag.

[ Annons ]

Det var 1965 som byggmästare John Mattson fattade beslutet att sälja byggverksamheten för att koncentrera verksamheten till förvaltning och utveckling av fastigheter. Sedan dess har bolaget varit i familjens ägo. Kerstin Skarne, som är byggmästare John Mattsons dotter, äger idag 89 procent och kommer att kvarstå som en långsiktig aktieägare i bolaget med runt 40 procent av aktieandelen.

2008 genomgick bolaget John Mattson en omfattande strukturförändring och renodlade verksamheten till Lidingö.

– Att förvalta och utveckla vårt bestånd på Lidingö kommer fortsättningsvis att vara en viktig del av vår verksamhet. Det är kärnan i vår affärsmodell och det har uppskattats av investerarna. Med fler ägare och ett större kapital ser jag ännu större möjligheter till framtida tillväxt, säger Siv Malmgren.

Det handlar även om att förädla och uppgradera beståndet i Larsberg genom att bland annat konvertera lokaler som inte används optimalt. Här märks också satsningen på helt ett nytt hyreshus för ungdomar mellan 18 och 25 år. Här har John Mattsson inlett ett samarbete med Colive för att hyra ut tre av lägenheterna som delningslägenheter.

Med utökad ägarkrets ser Siv Malmgren fram mot att även etablera bolaget utanför Lidingö.

– Vi siktar på kommuner i Stockholmsregionen som har en uttalad vilja att växa, med ett bra infrastrukturläge och där vi ser en fortsatt efterfrågan på även nybyggda hyresrätter, säger Siv Malmgren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]