[ Annons ]

Nu ska det kinesiska kulturmonumentet Dragon Gate utanför Gälve säljas. Foto: Wikimedia.
Publicerat 30 maj, 2017

Nu kan budgivningen om Dragon Gate börja

Nu är den vida kända hotellfastigheten Dragon Gate i Älvkarleby officiellt till salu. Prislappen är hemlig, men för säljaren är rätt köpare viktigare än köpesumman.

Det är Skandiamäklarna som fått uppdraget att sälja den 8 000 kvadratmeter stora anläggningen invid E4:an, ett par mil söder om Gävle. För den som slår till på Dragon Gate ingår ett hotell med 58 rum i kinesisk stil och två konferensvåningar, en restaurang med plats för 300 gäster, ett Himmelska fridens torg i miniatyr och ett museum med en terrakottaarmé med 200 lerkrigare i mänsklig storlek.

[ Annons ]

I annonsen som nu finns på Skandiamäklarnas webbplats står att läsa att hotellbyggnaden, som påbörjades redan 1986, efter många år av anpassningar och besiktningar slutligen fått de tillstånd som krävs för att öppna.

Från säljarsidan är man ännu förtegna om någon önskad prislapp på anläggningen. Däremot uttrycker säljarens representant Kenny Li att ett förverkligande av planen på att en dag faktiskt öppna hotellet i nuläget är ett krav för att försäljningen ska bli av:

– Det är det viktigaste, vi försöker hitta köpare som har erfarenhet av att förvalta en fastighet och driva en hotellverksamhet på rätt sätt. Det är det minsta kravet. Mister Li (Dragon Gates ägare, reds. anm) vill att Dragon Gate ska fortsätta utvecklas. Hans vision är att väst och öst ska få en mötesplats, sade Kenny Li under en presskonferens i samband med att försäljningen tillkännagavs för cirka två veckor sedan.

Fastigheten är idag taxerad till 11,6 miljoner kronor.

Hela annonsen kan du läsa här.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]