Publicerat 26 april, 2019

Nu invigs Sara Stinas torg i Gränbystaden

Under fredagen invigs det nya torget Sara Stinas torg i Gränbystaden. Med handel, service, kontor och bostäder utgör det nya torget en knutpunkt i Gränbystaden, som har ambitionen att bli Uppsalas andra stadskärna.

Bakom utvecklingen av Gränbystaden står fastighetsbolaget Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

– När vi påbörjade arbetet med att utveckla Gränbystaden var ett av målen att skapa en plats för umgänge, aktiviteter, nöjen och rekreation. Med invigningen av Sara Stinas torg realiserar vi detta och tillför ännu en viktig beståndsdel för stadskänslan i Gränbystaden, säger Daniel Kvant Suber, Atrium Ljungbergs affärsutvecklingschef i Uppsala.

Flera platser i Gränbystaden har fått eller kommer att få namn med koppling till Carl von Linné, som ju bodde i krokarna en gång i tiden. Torget har fått sitt namn från hans dotter Sara Christina, även kallad Sara Stina. I början av 1800-talet bodde hon på en gård som låg nära platsen där Gränby 4H-gård ligger idag, bara ett stenkast från det nya torget.

Torget är beläget mellan den nybyggda delen av gallerian och de tre nya bostadshusen. Ena änden av torget mynnar ut vid den nya bussnoden och mot gång- och cykeltunneln under Vaksalagatan. Och på den andra sidan finns västra entrén av gallerian och parkeringsplatsen. Torgets mitt kommer att präglas av planteringar och längs med hela torget kommer flera uteserveringar att öppna.

– I och med invigningen av Sara Stinas torg så färdigställs nu den sedan länge pågående utbyggnationen av Gränbystadens södra del, säger Daniel Kvant Suber.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]