Foto: Shutterstock
Publicerat 14 september, 2018

Nu finns det auktoriserade företag för energieffektivisering

Åtta företag innehar nu EEF:s auktorisation för företag som arbetar med energieffektivisering. En auktorisation som ska säkra kvaliteten och göra det lättare att beställa tjänster.

I november 2017 lanserade EEF (Energieffektiviseringsföretagen) sin auktorisation för företag som arbetar med energieffektivisering. Området ”Energikartläggningar” var först ut. Nu finns det åtta företag som kan visa upp auktorisationen. Syftet är att det ska bidra till att fler lyckade energieffektiviseringsprojekt genomförs.

[ Annons ]

Jon Leo Rikhardsson, VD HSB Sörmland tror att auktorisationen kommer att användas av medlemmar i HSB. Har är övertygad om att det förenklar när företaget genom  uktorisationen uppfyller vissa grundkrav och att leverantören ska verifiera den energibesparing man bidrar till.

– Det är ett bra initiativ med en auktorisation. Det kommer att förenkla för företag som beställer tjänster och produkter, speciellt för mindre beställare.  Om en leverantör brister finns det nu ett sätt att gå vidare och anmäla företaget. Jag hoppas att detta kommer innebära en skärpning i branschen, säger Jon Leo Rikhardsson.

Har leverantören inte följt auktorisationen finns möjlighetan att de utesluts. Auktorisationen hjälper även beställaren att inte missa saker när man ska komma överens om uppdraget.

– Jag hoppas att det kommer att underlätta för beställaren att göra sina utvärderingar av leverantören. Jag hoppas också att auktorisationen leder till en högre kvalitet på energikartläggningar och de förslag som lämnas till beställaren, säger Susanne Lindqvist, energiansvarig på Sandvik

Eftersom området energieffektivisering är brett delas auktorisationen upp i flera olika områden där energikartläggning alltså är först ut. Nästa område är energieffektiv tryckluft.

Auktoriserade företag går att hitta via sökfunktionen Hitta företag på eef.se där de har auktorisationens logga intill sin företagslogga.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]