I våras invigdes Hornstulls nya stadsdelscentrum i Stockholm. Nu kommer uppdateringen – i färg.
Publicerat 23 oktober, 2013

Nu färgläggs Hornstull

I våras invigdes Hornstulls nya stadsdelscentrum i Stockholm. Nu kommer uppdateringen – i färg.

Fem färgglada skärmar har monterats på fondbyggnaden. Den permanenta konstinstallationen är skapade av konstnären Jacob Dahlgren och fungerar både som solskydd och insynsskydd i byggnaden. Olika formationer och optiska effekter framträder beroende på var man står i förhållande till skärmarna tillverkade av lackerat stål.

[ Annons ]

– De fem delvis transparenta skärmarna är vardera fristående verk som tillsammans utgör en skulpturserie. Utsmyckningen är en del av Hornstulls framväxande nya anda. Det är redan ett kreativt område på väg att ta steget fullt ut till något större vilket jag ville ta tillvara på i skapandet, säger Jacob Dahlgren.

Jacob Dahlgren utsågs av en jury bestående av Jeanette Bonnier, stadsarkitekten Karolina Keyzer samt representanter från Bonnier Fastigheter och Bonniers Konsthall.
– Det har varit meningen att byggnaden skulle utsmyckas ända sedan den uppfördes. Vi ville tillföra något till platsen och samtidigt skapa en mötesplats. Ett landmärke i form av en konstinstallation blir ofta ett välkänt inslag i stadsbilden och därför en naturlig plats att mötas på, säger Thomas Tranberg, chef för fastighetsutveckling på Bonnier Fastigheter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]