[ Annons ]

Foto: Växjöbostäder
Publicerat 18 maj, 2021

Nu får Araby sina första ägarlägenheter

Växjöbostäder ska kompletta området Araby med fler upplåtelseformer. Både bostadsrätter och ägarlägenheter ska nu byggas.

Området Araby, med sitt centrumnära läge i Växjö, består idag helt av hyresrätter. Nu har Växjöbostäders styrelse fattat ett inriktningsbeslut att satsa på nya upplåtelseformer i området.

– I arbetet med frågor som segregation har vi konstaterat att vi inte ska fortsätta att bara bygga fler hyresrätter. Det är viktigt att skapa en mångfald av boendeformer. Vi har tidigare arbetat med ombildning till bostadsrätt. Men i detta fall kommer vi att skapa nya boendeformer genom förtätning och nyproduktion, säger Växjöbostäders ordförande Rene Jaramillo (M).

[ Annons ]

Enligt beslutet ska Växjöbostäder på sikt kunna  erbjuda 122 nya bostäder, 24 ägarlägenheter och 98 bostadsrätter. Med möjligheten att äga sitt boende så satsar bostadsbolaget på både stora lägenheter, som är mindre vanligt i området, och på mindre lägenheter.

– Möjligheten att kunna äga sin bostad är viktig, liksom att få en chans att göra bostadskarriär. Det är aldrig bra att ett område ska domineras totalt av bara en boendeform och därför är jag glad att vi känner oss trygga i att bryta ny mark och öppna upp för fler upplåtelseformer vilket möjliggör ökat ägande och valfrihet för individer och för familjer i området, säger Rene Jaramillo.

.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]