[ Annons ]

Lugnetrondellen i Varberg. Illustration: Aspelin Ramm
Publicerat 4 oktober, 2017

Nu börjar det puttra i Lugnetrondellen

Lugnetrondellen i Varberg börjar vakna till liv. I veckan öppnar de första butikerna och restaurangerna i det 24 000 kvadratmeter stora handelsområdet.

– Det känns riktigt bra att huset nu fylls med människor, liv och rörelse. Jag tycker att vi är på god väg att hitta en bra mix av olika verksamheter för att göra Lugnetrondellen till en väldigt attraktiv handels- och mötesplats, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter. 2016 rankades bolaget etta över fastighetsbolag med nöjdast handelshyresgäster.

[ Annons ]

Aspelin Ramms aktuella projekt Lugnetrondellen omfattar totalt 24 000 kvadratmeter butiksyta fördelat på ett tiotal butiker på mellan 500 och 7000 kvadratmeter. På onsdag är det Rugstore, samt restaurangkedjorna Max Hamburgare och Linnea & Basilika, som öppnar upp sina verksamheter för besökare. Jula öppnar om ytterligare två veckor medan Sportshopen och Biltema öppnar under 2018.
– Intresset för att etablera sig i Lugnetrondellen är fortsatt stor och jag får varje vecka förfrågningar från olika företag som vill etablera sig här. Men för oss är det viktigt att de nya verksamheterna verkligen matchar de övriga hyresgästerna och bidrar till en attraktiv helhet.
Nyligen färdigställdes även exteriören av etapp två i Lugnetrondellen. Det innebär att handelscentrumets huskropp nu är helt färdig och att uthyrningen av ytterligare 3500 kvadratmeter lokalyta har påbörjats.
– Med tanke på vilka de stora och etablerade affärskedjorna är som öppnar nya varuhus och butiker i Lugnetrondellen ser jag gärna ytterligare någon eller några etablerade aktörer inom exempelvis elektronik, möbel och heminredning.
– Det som lockar de flesta hyresgästerna är det strategiska läget vid infarten till Varberg som gör det enkelt att komma hit och parkera med bil. Möjligheten att utforma butikslokalerna helt efter sina egna behov och önskemål har varit andra viktiga orsaker till intresset att etablera sig här, berättar Kristian Höglind.
En annan uppskattad satsning är den egna solcellsanläggningen på taket som varje år producerar drygt 63 000 kWh per år, vilket motsvarar 15 procent av den totala energiförbrukningen i Lugnetrondellen.
– För oss som fastighetsutvecklare är det självklart att satsa på klimatsmarta energilösningar. Det ligger helt i linje med vår ambition att skapa hållbara och livskraftiga fastigheter med effektiv energianvändning och minimal belastning på miljön.
Den officiella invigningen av Lugnetrondellen sker den 28 oktober 2017.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]