Publicerat 4 juni, 2018

Nu börjar bygget av Göteborgs högsta kontorshus

Nu är det klart att det blir Peab som bygger kontorshuset Gårda Vesta i stadsdelen Gårda i Göteborg. Ett bygge som kommer att sticka upp.

Med två huskroppar på 25 respektive 14 våningar som sammanlänkas av en lägre byggnad blir Gårda Vesta det högsta kontorshuset i Göteborg. Peab har fått uppdraget att bygga. Beställare är Platzer Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 770 MSEK.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot att bygga Gårda Vesta tillsammans med Platzer. Huset kommer göra ett tydligt avtryck i stadsbilden och upplevas som en port in till staden, säger Patrik Svens, biträdande regionchef på Peab.

Totalt kommer fastigheten att bestå av 26 600 kvadratmeter kontor samt restaurang och garage. Första inflyttning beräknas till december 2020.

Det blir också stadens första kontorshus som blir certifierat enligt den amerikanska standarden Well Building. En certifiering för ett långsiktigt åtagande om hälsa och välbefinnande för människor i byggnaden.

Nytt är också konceptet Gårda Vesta Units för mindre företag som vill kunna stänga sin egen dörr och ändå dela på gemensamma ytor.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]