Anna och Robert Schweiz lämnade Stockholm för ett annat slags liv med familjen. Foto: Victoria Henriksson
Publicerat 29 februari, 2016

Nu blir det andra bullar på Annas hembageri i Mariefred

Fastighetstidningen hälsar på hos makarna Schweiz som lämnade storstaden för att kunna leva och jobba på sina egna villkor. Nu har de öppnat sitt andra bageri.

Det tog mycket mer fart än de hade trott.

[ Annons ]

– Anna skulle ju driva bageriet själv, men snart fick jag också stå där och strö pärlsocker på kanelbullarna. Plötsligt hade vi åkt till Frankrike för att lära oss baka på riktigt och vunnit guld i SM i mathantverk, berättar Robert Schweiz.

kanelbullar

Hyresgäst: Annas hembageri

Hyresvärd: Derome.

Adress: Hammarvägen 2, Mariefred.

Han och hustrun Anna lämnade Stockholm för sju år sedan. Planen var att starta ett bageri mitt i ingenstans, närmare bestämt i Marielundsviken en liten bit utanför Mariefred. Hur det skulle gå var inte den centrala frågan, fokus låg på att att komma närmare naturen. Att kunna vara hemma när barnen växer upp.

Sagt och gjort. Annas hembageri öppnade på vinst och förlust i Marielundsviken, precis i anslutning till familjens hem.

Och så en dag för tre år sedan stannade ett par representanter från trävarukoncernen Derome på en fika i bageriet. De var på väg mot Mariefred där de avsåg att bygga en helt ny stadsdel mitt i den kullerstensklädda 1600-talsorten.

För att göra en lång historia kort bestämde sig Anna och Robert för att lämna landsbygden, köpa en av Deromes kommande bostadsrätter och öppna ytterligare ett bageri under sitt nya hem. Sagt och gjort igen. Lokalen hyr de idag löpande av Derome, men bostadsrättsföreningen har möjlighet att köpa loss den.

Lagom till julhandeln hölls en välbesökt invigning av Annas nya hembageri och makarna Schweiz ser inte ut att ångra beslutet att flytta.

– Det här är ett beslut vi har tagit för resten av våra liv. Vi vill inte bli en koncern, vi kommer att fortsätta driva bageriet som en livsstilsverksamhet. Vi anpassar jobbet efter våra liv helt enkelt.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]