[ Annons ]

I april 2011 togs första spadtaget och nu är Swedbanks nya kontorsbyggnad klar. Se bilderna på kontoret här.
Publicerat 2 juni, 2014

Nu är Swedbank på plats

I april 2011 togs första spadtaget och nu är Swedbanks nya kontorsbyggnad klar. Se bilderna på kontoret här.

2010 stod det klart att Swedbank ville lämna sitt citykontor. 2011 påbörjade Humlegården bebyggelsen av kontoret på 45 000 kvadratmeter som nu är klart.

[ Annons ]

– Att klara genomförandet av ett sådant stort och sammansatt prestigebygge på endast tre år har krävt utomordentlig planering och samordning med alla inblandade parter. Processen innefattade dessutom framtagandet av ny detaljplan, säger Daniel Markström, projektchef på Humlegården Fastigheter.

Danska arkitektbyrån 3XN har ritat byggnaden i Sundbyberg som kommer att klassas med nivå Guld i miljöklassningssystemet Miljöbyggnad. Exempelvis så används överskottsvärmen från handlarnas datorer till att värma tappvarmvatten och till markvärme framför huvudentrén. Kontoret har också tagits fram anpassat till ett aktivitetsbaserat sätt att arbeta.

– Det är otroligt hedrande för oss på Humlegården att vi fick förtroendet av Swedbank att få skapa deras nya huvudkontor. En byggnad som kombinerar god arkitektur och hög precision i utförandet med energieffektivitet och långsiktig hållbarhet. Vi hälsar med stolthet idag alla Swedbanks medarbetare välkomna till sin nya arbetsplats, säger Daniel Markström.

Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk
Foto: Adam Mørk.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]