[ Annons ]

Folksam köper den uppmärksammade kontorsfastigheten Kungsbrohuset av Jernhusen. Den trippelt miljöcertifierade byggnaden säljs för 2,1 miljarder kronor.
Publicerat 27 april, 2012

Nu är Kungsbrohuset sålt

Folksam köper den uppmärksammade kontorsfastigheten Kungsbrohuset av Jernhusen. Den trippelt miljöcertifierade byggnaden säljs för 2,1 miljarder kronor.

2010 färdigställdes vad som skulle komma att bli en av Sveriges främsta byggnader avseende miljötänk och tekniska lösningar. Kungsbrohuset i centrala Stockholm är flerfaldigt miljömärkt och internationellt uppmärksammat för sina miljösmarta lösningar.

[ Annons ]

Men i år beslutade sig Jernhusen för att sälja. Flera svenska och internationella köpare har varit intresserade av huset. Men i slutändan valde Jernhusen att sälja till Folksam.

– För Jernhusen har det varit viktigt att hitta en långsiktig ägare till Kungsbrohuset som också ser positivt på att överdäcka bangården vid Centralstationsområdet. Vår ambition är att skapa en helt ny station som kan möta framtidens resande, men också en blandad stadsmiljö som lever dygnet runt, säger Kerstin Gillsbro.

Kungsbrohuset omfattar drygt 26 000 kvadratmeter och är en av profilbyggnaderna i Västra City kring Stockholms centralstation. I  dagsläget är byggnaden fullt uthyrd.

– Vi ser mycket positivt på utvecklingen av Västra City och Kungsbrohuset är en exceptionellt effektiv byggnad med bra läge och tydlig miljöprofil vilket borgar för en långsiktigt god investering för KPA Pensions och Folksam Livs sparare.

Köpeskillingen uppgick till 2,1 miljarder kronor och fördelas mellan KPA Pension och Folksam liv.

– Vi är mycket nöjda med att värdet på fastigheten starkt har påverkats av fastighetens fantastiska miljöprofil och det centrala läget. Affären ger oss möjligheter att återinvestera i transportbranschen genom utveckling av stationer, underhållsdepåer och kombiterminaler, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]