[ Annons ]

Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg
Publicerat 22 februari, 2016

Nu är Annica Ånäs vd på Atrium Ljungberg

I fem månader har hon varit tillförordnad vd, nu är Annica Ånäs vd ”på riktigt”. Det beslutade styrelsen för Atrium Ljungberg i fredags.

Frågan om vd-stolen på fastighetsbolaget i Nacka har funnits under lång tid. I september förra året blev Ingalill Berglund sjukskriven efter att ha suttit som vd på Atrium Ljungberg i fem år, en tid då bolaget expanderat kraftigt. I en intervju med Fastighetsvärlden säger Ingalill Berglund att hennes sjukdom ”inte är cancer och att hon inte gått in i väggen” och att hon är på bättringsvägen.

[ Annons ]

Men styrelsen ansåg bevisligen inte att hon inom snar framtid kommer tillbaka och har valt att byta vd.

– Det här är en bra lösning. Ingalill Berglund har gjort ett fantastiskt arbete och varit en starkt bidragande orsak till bolagets utveckling de senaste åren. Att Annica Ånäs nu tar över vd-skapet har vuxit fram i dialog mellan mig, Ingalill Berglund och styrelsen, säger Johan Ljungberg, ordförande i Atrium Ljungbergs styrelse.

Annica Ånäs, har arbetat inom Atrium Ljungberg i sammantaget åtta år, först som ekonomichef, som cfo sedan 2011 och de senaste månaderna som tillförordnad vd. Hon har även arbetat som cfo på Hemsö Fastigheter samt varit vd inom kommunikationsbranschen. Dessutom har hon erfarenhet från flera styrelseuppdrag. Annica Ånäs har en akademisk bakgrund som jurist och civilekonom.

– Jag är mycket glad över förtroendet. Vår strategi är långsiktig och vi fortsätter fokusera på att bygga hållbara stadsmiljöer i Sveriges största städer med fokus på tillväxt och lönsamhet, kommenterar Annica Ånäs. Vi har en stor projektportfölj och med det arbete som genomförts de senaste åren har vi skapat förutsättningar för en ökad investeringstakt. Jag ser fram emot att leda bolaget i den spännande tid vi har framför oss, säger Annica Ånäs i en kommentar.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]