[ Annons ]

Ett av de äldreboenden bolaget ska bygga i Sölvesborg.
Publicerat 31 oktober, 2019

NREP ansluter sig till klimatinitiativet RE100

Fastighetsaktören NREP är första fastighetsaktören i Norden att ansluta sig till RE100, en global koalition av företag med syftet att driva en grön omställning.

NREP expanderar kraftigt i Sverige. Nu markerar bolaget sin närvaro genom att vara först ut i branschen med att ansluta sig till RE100. Det är en internationell koalition av företag världen över som i och med medlemskapet förbinder sig att övergå till 100 procent förnybar elektricitet i sina verksamheter. I Sverige har hittills IKEA, TetraPak och H&M förbundit sig till dessa åtaganden.

[ Annons ]

– Nära 30 procent av världens energirelaterade koldioxidutsläpp kommer från byggsektorn. Två tredjedelar av dessa utsläpp kommer från användandet av elektricitet i byggnaderna, vilket gör det till ett viktigt område att minska utsläppen inom. Idag kan jag stolt meddela vår ambition att driva alla våra byggnader med 100 procent förnybar el och vårt åtagande att leda en förändring mot en framtid med lägre koldioxidutsläpp, säger Stefan Wallander, vd på NREP i Sverige.

NREP förbinder sig till att använda enbart förnybar energi inom ett år i sin fastighetsförvaltning och projektutveckling i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Omställningen i samtliga av bolagets fastigheter ska ha skett innan 2025. Det innefattar även den indirekta elektricitetsanvändningen som exempelvis den el som hyresgästerna väljer att konsumera.

– Det är av stor vikt att fastighetssektorn tar ansvar för och leder omställningen till ren elektricitet. NREP visar på ledarskap genom sitt löfte att gå över till 100 procent förnybar energi till 2020. Det signalerar till andra hyresvärdar att det är fullt möjligt att göra detta, både snabbt och framförallt nu. Omställningen visar även för hyresgästerna att de också kan bidra till minskade koldioxidutsläpp, säger Sam Kimmins, Head of RE100 på The Climate Group i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]