[ Annons ]

Galären och NP3 köper och säljer av varandra i Luleå. NP3 säljer fastigheterna Bindaren 17 och 20 till Galären och Galären säljer Staget 13 till NP3.
Publicerat 1 april, 2014

NP3 och Galären gör affärer i Luleå

Galären och NP3 köper och säljer av varandra i Luleå. NP3 säljer fastigheterna Bindaren 17 och 20 till Galären och Galären säljer Staget 13 till NP3.

NP3 och Galären gör affärer med varandra och tre fastigheter byter ägare. NP3 säljer fastigheterna Bindaren 17 och 20 till Galären samtidigt som de köper fastigheten Staget 13 av Galären, där Mekonomen är hyresgäst.

[ Annons ]

– För NP3 så är detta en förädlingsaffär av vår fastighetsportfölj. I slutet av december köpte vi en portfölj där det fanns ett visst inslag av utvecklingsarbete, bland annat i Bindaren i Luleå.  På detta sätt så stärker vi vår närvaro i Luleå men där vi byter utveckling mot förvaltningsfastighet vilket är i enlighet med NP3s affärsidé. Att vi sedan visar en transaktionsvinst visar att det går att göra bra affärer på den Norrländska fastighetsmarknaden, säger Andreas Nelvig, vd Np3 Fastigheter.

I samband med förvärvet av Bindaren 17 och Bindaren 20, industribyggnad med kontorslokaler och lagerbyggnad, utökar Galären sitt fastighetsbestånd i Luleå. Tanken är att utveckla och förvalta fastigheterna. Utvecklingsarbetet kommer att påbörjas omgående.

– Köpet av fastigheterna följer Galärens strategi med att förvärva och förädla på strategiska platser i Luleå. Galären äger sedan tidigare sex fastigheter i området som genom sin närhet till det expansiva Luleå Tekniska Universitet går en spännande framtid till möte, berättar Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

De nya fastigheterna utgörs av 13 000 kvm mark och 3 600 kvm lokalyta.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]