[ Annons ]

Publicerat 30 oktober, 2020

Norra Tornen vinner pris

Med motiveringen att vara världens mest innovativa höghus tilldelas Norra tornen i Stockholm priset International High Rise Award.

Bolaget Oscar Properties har haft det rejält motigt, men nu får man i alla fall något att glädja sig åt. Vinnaren det internationella arkitekturpriset för höghus, International High Rise Award, har korats för 2020 och Oscar Properties projekt Norra Tornen, ritat av Office of Metropolitan Architecture, står som vinnare.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Norra Tornen utsetts till världens mest innovativa höghus! Projektet har fått stor uppmärksamhet internationellt och priset är ett kvitto på många års hårt arbete och att det lönar sig att satsa på nyskapande arkitektur, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Med 320 bostäder, 182 i det torn som heter Innovationen och 138 i Helix, samt en höjd på 125 respektive 110 meter är Norra Tornen innerstadens högsta bostadshus. 

– För mig kom priset något oväntat då jag aldrig har tänkt på Norra Tornen som höghus. De skiljer sig från den traditionella idén om en skyskrapa. De är hemtrevliga och estetiken är informell och förlitar sig på upprepning för att producera mångfald, säger Reinier de Graaf, partner på OMA.

Arkitekturtävlingen International High Rise Award anordnas av staden Frankfurt tillsammans med Deutsches Architekturmuseum (DAM) och riktar sig till arkitekter och utvecklare vars byggnader är minst 100 meter höga och har färdigställts under de senaste två åren.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]