[ Annons ]

Foto: Stureplansgruppen.
Publicerat 31 augusti, 2021

Norra latin blir boutiquehus

Stureplansgruppen skapar Stockholms första boutiquehus. I den anrika skolbyggnaden Norra latin ska man erbjuda event, banketter, konserter, bröllop och konferenser.

Skolan Norra latin, belägen vid Norra bantorget i Stockholm, var i bruk 1880–1982 och har sedan dess varit ett konferenscenter. Nu får byggnaden nytt liv när Stureplansgruppen skapar ett boutiquehus i lokalerna.

– Vi har identifierat marknaden och insåg ganska snabbt att ett boutiquehus för möten saknas i Stockholm. Våra ombonade lokaler i Norra Latin passar till såväl möten och större arrangemang. Det är den härliga hotellkänslan vi vill åt snarare än att uppfattas som en konferensanläggning, säger Carin Sjöberg, vd Stockholm City Conference Centre AB.

[ Annons ]

Boutiquehuset får en välkomnande och exklusivt möblerad lounge, ett atrium som sträcker sig genom hela byggnaden samt sekelskiftesrum för 20–600 personer. Totalt har Norra Latin en kapacitet för 1 900 gäster vid mingel.

– Oavsett om det är ett mindre event eller en storslagen gala som involverar många människor har vi de rätta sociala ytorna för att skapa den absolut bästa helhetsupplevelsen. Detta mitt i Stockholm, nära alla tänkbara kommunikationer som gör det enkelt för gästerna att ta sig dit och hem, säger Carin Sjöberg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]