Publicerat 11 oktober, 2018

Nordisk Film öppnar maxad bio i Gränbystaden

Uppsala får en ny superbiograf. I Gränbystaden öppnar i början av december Nordisk Film Bio sin första svenska biograf. Förutom ljud och bild är det meningen att besökarna ska kunna båda känna och lukta det som händer på duken.

Konceptet kallas 4DX, en teknik som gör att biobesökarna upplever filmens handling med hjälp av 19 olika effekter som vind, vatten, dimma, lukt, snö, såpbubblor, värmepust i ansiktet och kittel under fötterna. Dessutom kommer stolarna kunna röras i flera riktningar. Tillsammans ger effekterna en mycket realistisk upplevelse av väderfenomen, rörelser och andra element i filmen.

[ Annons ]

– Vi är glada över att äntligen öppna vår första biograf i Sverige och att kunna erbjuda svenska folket en bioupplevelse utöver det vanliga. Att vi samtidigt är de första på den svenska marknaden med 4DX-konceptet är vi mycket stolta över. Vi ser fram emot att fortsätta växa runtom i landet, säger Erik Kongsvik-Ibsen, COO Nordisk Film

I Danmark är Nordisk Film Bio den största biografkedjan och man äger också 43 biografer i Norge. Under de kommande åren planerar Nordisk Film Bio att öppna biografer på fler platser i Sverige.

Gränbystaden ligger två kilometer från centrala Uppsala. När området är klart är det meningen att det ska finnas 200 butiker och 35 matställen. Dessutom finns planer på fler arbetsplatser och 4000 bostäder. Området ägs och utvecklas av Atrium Ljungberg.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]