[ Annons ]

Luleå. Foto: Wikimedia.
Publicerat 20 april, 2016

Nordhalla köper bestånd i Luleå för 710 miljoner

Nordhalla har ingått avtal med Lulebo där Nordhalla förvärvar ett fastighetsbestånd i Luleå på Porsön, Hertsön och Örnäset om totalt 1 278 lägenheter. Fastighetsvärdet uppgår till 710 miljoner kronor.

Efter tillträdet av förvärvet äger Nordhalla bostadsfastigheter i centrala lägen i Luleå, Skellefteå, Uppsala, Katrineholm, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby, Trelleborg och orter i norra Skåne, omfattande drygt 9 300 lägenheter med ett fastighetsvärde om ca 7 miljarder kronor.

[ Annons ]

–  Vi är glada över att kunna fortsatta vår etablering i norra Sverige. Luleå har sedan en tid varit en av våra prioriterade kommuner för vår fortsatta långsiktiga etablering, säger Patrik Hall, vd Nordhalla Fastigheter. Genom att vi etablerar en lokal förvaltningsorganisation, ska våra hyresgäster känna sig trygga med lokalt förankrad personal med fokus på hög servicenivå och närvaro.

–  Vi får också möjligheten att under de kommande tio åren nyproducera minst 800 lägenheter, varav en stor del kommer att ske genom utveckling och förtätning av Porsön, tillägger Patrik Hall. Det glädjer mig att i samarbete med exempelvis Luleå Tekniska Universitet och presumtiva bostadshyresgäster kunna skapa både innovativa, ändamålsenliga och prisvärda lägenheter i ett bostadsbristens Luleå.

Affären är villkorad av vissa godkännande i Luleå kommunfullmäktige. Tillträde sker senast den 1 september 2016.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]