[ Annons ]

Foto: Shutterstock
Publicerat 29 oktober, 2020

Nöjdare om det går att påverka klimatet

Var sjätte person är missnöjd med inomhusklimatet på sin arbetsplats. Detta enligt en färsk undersökning som presenteras av Schneider Electric.

På uppdrag av Schneider Electric på har Novus intervjuat 1240 personer om deras upplevelse av inomhusklimatet på sin arbetsplats. Var sjätte är missnöjd med rådande förhållanden. Inom offentlig sektor är missnöjet mer utbrett än inom privat sektor. För kallt, för varmt och dålig luft är de vanligaste orsakerna till missnöje. 

Enligt undersökningen finns det finns en tydlig korrelation mellan nöjdhet och möjligheten att själv kunna påverka inomhusklimatet. Bland de som  är missnöjda med inomhusklimatet uppger 8 av 10 att de själva endast i liten grad kan påverka inomhusklimatet. Bland de som i högre utsträckning kan styra över inomhusklimatet är däremot 9 av 10 nöjda. 

[ Annons ]

Med undersökningen vill också Schneider Electric marknadsföra sin nya lösning  ”The Connected Room Solutions”, som bland annat möjliggör personlig anpassning av klimat, belysning och solljusavskärmning på arbetsplatsen.

– Traditionellt har man ofta installerat separata system för styrning av de olika faktorerna.  Här handlar det istället om att integrera de olika systemen på rumsnivå. På så vis kan man individuellt via en rumsenhet eller app i mobilen justera belysningsnivån, ändra temperatur och anpassa persienner och markiser i rummet, säger Linnea Lunnbäck, produktchef på Schneider Electric.

Just nu syns en tydlig trend där kontorshyresgäster i allt högre grad efterfrågar flexibla kontorslösningar. Linnea Lunnbäck menar att ”The Connected Room Solutions” är väl förberett för den typen av krav.

– I vår lösning finns ett verktyg där man kan dela upp styrningen i zooner. Det gör att om man exempelvis behöver ta ner en vägg så kan man mycket enkelt styra om hur de olika systemen interagerar, detta med minimal omdragning av kablage, säger Linnea Lunnbäck.

Lösningen är ny på marknaden och kan närmare demonstreras i bolagets showroom i Frösundavik och i Lund.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]