[ Annons ]

Anna Mellström, vd för Sollentunahem. Foto: Jenny Lagerqvist
Publicerat 22 juni, 2022

Nöjd att slippa svartuthyrare

På flera håll har jakten på svartkontrakt intensifierats. På Sollentunahem har man sagt upp hyreskontrakten för cirka 90 olovligt uthyrda lägenheter sedan januari i år.

På Sollentunahem får man in allt fler tips från sina hyresgäster, ofta i samband med störningsärenden, om olovlig andrahandsuthyrning. Det tillsammans med att bolagets kvartersvärdar arbetar aktivt för att fånga upp signaler har lett till att rekordmånga svartkontrakt kunnat sägas upp.

– Vi är glada över att kunna bidra till ökad trygghet i våra bostadsområden. Varje olovligt uthyrd lägenhet som vi återtar, erbjuds istället till personer som står i kö hos oss för att få en efterlängtad bostad, säger Anna Mellström, vd för Sollentunahem.

[ Annons ]

Sollentunahem har sagt upp hyreskontrakten för cirka 90 olovligt uthyrda lägenheter sedan januari i år. Det är nästan lika många lägenheter som återtogs under hela 2021. Det samtidigt som andelen outhyrda lägenheter är rekordlågt.

– Vi arbetar mycket målmedvetet för att våra lägenheter ska bli tillgängliga för nya hyresgäster på kortast möjliga tid, säger Maria Lindblom, marknadschef på Sollentunahem.

Andelen outhyrda lägenheter, av sådana lägenheter som är uthyrningsbara, ligger nu på mindre än 0,2 procent.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]