Foto: Nock.
Publicerat 3 mars, 2020

Nock bygger studentbostäder i trä

Nock Massiva Trähus och NA Bygg bygger 66 studentlägenheter i Örebro. Beställare är Eken i Almby och Husen byggs i korslimmat trä med modern volymbyggnadsteknik för att minimera klimatpåverkan.

Det rör sig om lägenheter på ett till fyra rum, kollektiva boenderum och gemensamhetsytor. En förskola kommer finnas på bottenplan. Bostäderna produceras industriellt som färdiga volymenheter i början av april.

[ Annons ]

– Vi är glada för förtroendet att få leverera studentbostäder i korslimmat trä åt Eken i Almby AB. Sverige behöver bygga fler klimatsmarta bostäder som människor har råd att bo i för att vi ska kunna möta både bostadsbristen och klimatkrisen, säger Örjan Landström, vd för Nock Massiva Trähus.

Lägenheterna byggs till 96 procent färdigt i fabrik, inklusive installation av badrum och kök, samt montering av fönster och dörrar sker. Inflyttning beräknas till i början av 2021.

– Studenter är den grupp som lider mest av bostadsbristen och därför känns det här projektet extra viktigt. Med den stora variationen i bostadsstorlekar kan vi dessutom erbjuda många olika boendelösningar för folk med olika livssituation, säger Gustav Falkenström, vd för NA Bygg.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]