[ Annons ]

Foto: Anders J Larsson
Publicerat 24 april, 2017

Nobelhuset får ny vd

Det blir Ylva Lageson som i augusti efterträder Susanne Lindh som vd i Nobelhuset AB. För projektet stundar nu också en ny fas då det inom kort går från planering till realisering.

– Vi är glada över att kunna rekrytera Ylva Lageson i en fas då Nobel Center snart övergår från planering till att realiseras. Susanne Lindh har med stort engagemang, framgångsrikt drivit projektet framåt i rollen som vd sedan 2014. Jag är övertygad om att Ylva Lageson, med sin mångåriga erfarenhet av stora byggprojekt, har helt rätt profil och kompetens för att ta projektet vidare, säger Lars Heikensten, styrelseordförande i Nobelhuset AB och vd för Nobelstiftelsen, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Ylva Lageson, ny vd i Nobelhuset AB.
Foto: Alexander Mahmoud

Ylva Lageson har drygt 20 års erfarenhet av byggprojektverksamhet och kommer närmast från rollen som vice divisionschef för NCC Building Sverige. Där har hon bland annat varit projektchef för Mästerhuset i centrala Stockholm och Clarion Hotel på Arlanda.

Nobelhuset AB har som uppgift att projektera, uppföra, äga, förvalta och utveckla Nobel Center i Stockholm. I april 2016 antog kommunfullmäktige detaljplanen för bygget och i februari 2017 fastställdes detaljplanen. Byggarbetet beräknas ta två år och inleds när detaljplanen vunnit laga kraft.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]