[ Annons ]

Publicerat 22 augusti, 2012

Nobelcentret på Blasieholmen får markanvisning

– Vi vill tillsammans med Nobelstiftelsen skapa ett hem för Nobelpriset och ett internationellt Nobelcenter. Nobel Prize Center vid Nybroviken och Blasieholmen kommer att förtydliga Stockholm och Sverige som Nobelprisets hemstad och hemland, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm. Byggstarten av Nobel Prize Center är planerad till 2015 och invigningen till […]

– Vi vill tillsammans med Nobelstiftelsen skapa ett hem för Nobelpriset och ett internationellt Nobelcenter. Nobel Prize Center vid Nybroviken och Blasieholmen kommer att förtydliga Stockholm och Sverige som Nobelprisets hemstad och hemland, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm.

[ Annons ]

Byggstarten av Nobel Prize Center är planerad till 2015 och invigningen till 2018.

– Det har länge funnits planer på en byggnad av det här slaget i Stockholm. Men vi har i bred enighet kommit fram till att det nya Nobel Prize Center behöver en central plats för att inrymma all verksamhet, inte minst för att kunna utöka verksamheten som vänder sig till barn och unga, säger Sten Nordin (M).

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]