Publicerat 17 mars, 2021

Nischer Properties vd: Vi är öppna för orter söderut

Fastighetsbolaget Nischer Properties vd Robert Vangstad ser att övergången till redovisningsstandarden IFRS kommer synliggöra verkliga värden i bolaget samt öppnar för etablering på orter i södra delar av Sverige.

"Jag tycker att vi är lite av en doldis, ett osynligt fastighetsbolag. Jag tror framförallt att man nu kommer se vilka tillgångar som finns", säger bolagschefen på presentationen och upprepar att balansräkningen kommer uppgå till minst 400 miljoner kronor.

Nischer Properties, som har över 1 600 bostäder i sin projektportfölj, är också öppna för nya orter i södra Sverige.

"Man gräver lite grann där man står. Det är alltid lättare att få en ny markanvisning på en ort där man har en relation redan till den kommun som finns", säger bolagschefen och fortsätter:

"Vi visar oss vara väldigt duktiga på att jobba norröver. Vi har haft ett fint samarbete med de kommunerna, men egentligen finns det ingenting som inte säger att vi kommer söka oss till andra orter längre söderut."

Nischer Properties har satt upp som kriterium att inte betala för mycket för marken i tidigt skede, vilket följaktligen innebär ett fokus på mindre orter.

"Jag har tittat på bland annat Ramlösa utanför Helsingborg och tycker det är ett jätteintressant utvecklingsområde. Där skulle jag gärna vilja att vi får till någonting framöver", berättar bolagschefen.

Även orter upp längs västkusten såsom Varberg, Kungsbacka och Falkenberg pekas ut som spännande orter.

"Det finns flera orter som jag ser framför mig att vi kommer kunna etablera oss i, definitivt. Vi jobbar hårt för det", säger Robert Vangstad.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]