[ Annons ]

Stefano Catenacci är en av kockarna som öppnar nytt i Teatern på Södermalm i Stockholm. Foto: Ringen
Publicerat 4 december, 2015

Nio kök i en och samma restaurang

Ett helt gäng välrenommerade kockar samsas i Södermalms nya matkluster. Stefano Catenacci, känd bland annat från tv-programmet Kockarnas kamp är ett av namnen bakom Teatern som öppnar den 5 december.

Nu slår Skanstulls nya matscen Teatern i Ringen centrum upp dörrarna. Här samlas flera av Sveriges främsta kockar och en hyllad konditor under ett och samma tak för att göra sin mat tillgänglig för alla.

[ Annons ]

– Det känns fantastiskt att nu kunna välkomna alla som bor eller jobbar i Skanstull, övriga stockholmare, turister och besökare till Ringen och Teatern. På Teatern är kvalitén hög och utbudet passar de flesta plånböcker, säger Henriette Johansson, centrumchef på Ringen centrum.

En av kockarna som öppnar på Teatern är Stefano Catenacci, hovtraktör och kökschef på Operakällaren, samt silvermedaljör i tv-programmet Kockarnas kamp. På hans meny står bland annat koreansk råbiff och ett 63-gradersägg med svampkräm.

– Att servera smårätter från hela världen är en idé som jag har haft länge och nu äntligen får förverkliga på Teatern. Att det dessutom blir i Skanstull känns extra kul eftersom det är mina gamla kvarter, här har jag vuxit upp, säger Stefano Catenacci.

AMF Fastigheter har utvecklat Teatern tillsammans med den erfarne matentreprenören Ricard Constantinou.

– Jag älskar kontraster och vill med Teatern utmana gängse föreställningar om vad snabbmat är. Det har tidigare saknats bra mat i Skanstull och nu får man möjlighet att möta ett antal av Sveriges mest välkända kockar i Ringen centrum, säger Ricard Constantinou.

Teatern består av nio kök med olika matinriktningar samt ett patisserie.

Fakta: några av restaurangerna

Snack Bar? (Sydfransk snabbmat)

Korvkiosk

K-märkt patisserie och bageri? (konditori)

The Plant – Food that works (Ekologisk och vegansk fastfood)

Raamen ?(Japanska nudlar på svenska)

Nook Market ?(Asiatisk streetfood)

Mama ?(Slow cooked fast food)

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]