Foto: Liljewall
Publicerat 5 november, 2019

Niclas Sundgren ny vd på Liljewall

Niclas Sundgren är ny vd för arkitektbyrån Liljewall. Han tar därmed över efter Per-Henrik Johansson, som går in i rollen som uppdragsansvarig arkitekt.

Niclas Sundgren tar därmed steget tillbaka till Liljewall, som han lämnade för 15 år sedan.  Enligt Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall, är han rätt man att leda byrån in i framtiden.

[ Annons ]

– Niclas är rätt person att driva vår pågående utvecklingsresa vidare, säger Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall. Vi arbetar med alltmer komplexa arkitekttjänster vilket innebär att Niclas erfarenheter från olika delar av branschen är av stor betydelse. Förutom ett starkt kontaktnät har han med sig arkitektur, teknik och industriellt byggande på en internationell marknad, säger han i en kommentar.

Ett vd-byte har varit planerat sedan länge och Per-Henrik Johansson, som suttit på tjänsten i tio år, fortsätter på företaget i en operativ roll som uppdragsansvarig arkitekt.

– Jag är hedrad över att få vara med och driva ett arkitektkontor med stark kultur, gedigen kompetens och innovationskraft. Det är något som alla företagsledare vill se i sina verksamheter.  Jag har under åren sett hur Liljewall stadigt utvecklat arkitektonisk skärpa, fördjupat hållbarhetsfokus, digitalisering och ett breddat samhällsengagemang. Det är med glädje och med stor respekt för uppgiften som jag återvänder för att samverka med bolagets engagerade medarbetare i Stockholm, Malmö och Göteborg, säger Niclas Sundgren.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]