Anneli Jansson, ny vd på Humlegården Fastigheter. Foto: Humlegården Fastigehter.
Publicerat 26 augusti, 2016

Hon tar över som vd för Humlegården

Anneli Jansson har utsetts till vd för Humlegården Fastigheter. Hon tillträder sin tjänst i november 2016.

Anneli Jansson kommer närmast från Grosvenor Fund Management, där hon ansvarat för bolagets nordiska verksamhet. Hon efterträder Per-Arne Rudbert som lämnar Humlegården i augusti 2016 efter 17 framgångsrika år som vd för bolaget. Humlegårdens nuvarande ekonomi- och finanschef, Anna-Karin Hag, kommer att vara verksam som tf. vd med start i september 2016 fram till dess att Anneli Jansson tillträder sin roll.

[ Annons ]

Anneli Jansson har en lång bakgrund inom fastighetsbranschen, från investeringar och finans till uthyrning, handel och stadsutveckling. Hon är född 1974 och har en lantmäteriexamen från KTH. Hon har sedan 2012 varit ansvarig för Grosvenor Fund Managements nordiska verksamhet.

Under sin tid i bolaget har hon byggt upp organisationen och drivit en stark utökning av portföljen. Dessförinnan har hon arbetat på KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.

Anneli Jansson sitter även i styrelsen för RICS i Sverige (Royal Institution of Chartered Surveyors).

– Anneli Jansson har mycket stor erfarenhet från fastighetsbranschen och har visat en stark förmåga att driva utveckling och expansion. Vi tror också att hennes ledarskap kommer att passa vår organisation. Med Anneli Jansson får Humlegården en vd som kan ta bolaget till nästa nivå, säger Tomas Eriksson, styrelseordförande, Humlegården Fastigheter AB, i ett pressmeddelande.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]