Björn Lindeborg, Head of Newsec Property Asset Management. Foto: Newsec.
Publicerat 14 augusti, 2017

Newsec köper danskt förvaltningsföretag

Newsec har förvärvat samtliga aktier i det danska bolaget DATEA som är landets ledande förvaltare av kommersiella fastigheter.

Förvärvet av DATEA beskrivs av Newsec som ett strategiskt steg för att ytterligare stärka positionen på den nordiska marknaden och expandera verksamheten i Danmark.

[ Annons ]

För DATEA ger det ökade möjligheter att växa i nya riktningar, arbeta med internationella investerare och få tillgång till ett större nätverk av kunder. Säljare av bolaget är DADES.

– Just nu är det rätt tidpunkt för DATEA att byta ägare, både ur ett marknads- och affärsstrategiskt perspektiv. Vi erhöll ett antal bud på samma nivå, men för oss, som också är en av DATEA:s största kunder, var det viktigt att hitta en ny ägare med ett långsiktigt engagemang för företaget och gedigen branschkännedom. Vi har alltid betonat vikten av att fokusera på medarbetare och kunder och ser samma prioriteringar hos Newsec, säger Boris Nørgaard Kjeldsen, vd på DADES, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med DATEA får Newsec totalt cirka 1400 medarbetare och omkring 370 miljarder kronor i underliggande förvaltningsvärden. Newsec tecknar dessutom varje år leasingavtal motsvarande cirka 600 000 kvm, hanterar transaktioner på över 30 miljarder kronor och genomför fastighetsvärderingar med ett underliggande fastighetsvärde om mer än 1000 miljarder kronor.

– Som the Full Service Property House i norra Europa har det bara varit en tidsfråga innan vi skulle gå in på den danska marknaden med vårt erbjudande inom fastighetsförvaltning. Att få välkomna DATEA:s medarbetare och kunder till vårt team känns särskilt bra eftersom vi har följt dem under många år och sett det framgångsrika arbete de har gjort och fortfarande gör. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem och att lära av varandra, säger Björn Lindeborg, chef Newsec Property Asset Management.

Framöver kommer förvaltningstjänster erbjudas i Danmark under Newsecs varumärke som Newsec Datea och Flemming B. Engelhardt kommer att vara chef för verksamheten.

– Det känns väldigt spännande att bli en del av Newsec. Jag tycker att det här är rätt val för oss just nu och möjliggör ytterligare expansion samtidigt som vi håller oss relevanta både för medarbetare och kunder, säger Flemming B. Engelhardt, chef DATEA.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]