Björn Lindeborg, vd på Newsec. Foto: Newsec.
Publicerat 30 november, 2016

Newsec köper Basale

Newsec har nått en överenskommelse med OBOS om att köpa alla aktier i Basale. Det betyder att Basale blir en del av Newsec Asset Management från och årsskiftet.

För Newsec innebär köpet ett strategiskt drag för att stärka positionen på den nordiska marknaden. Med affären befäster Newsec ytterligare positionen som the Full Service Property House med cirka 1 000 medarbetare och cirka 260 miljarder kronor under förvaltning.

[ Annons ]

– Från Newsecs sida ser vi det här som en fantastisk möjlighet att få tillgång till ett kompetent nätverk i Norge. Basale är ledaren inom sitt segment på den här marknaden med många och långsiktiga kunder, säger Björn Lindeborg, vd Newsec Nordic Asset Management.

Framöver kommer Newsec erbjuda fastighetsförvaltning i Norge under namnet Newsec Basale och Hilmar Auran blir verkställande direktör för det nya bolaget.

– Jag är väldigt glad att vi ansluter oss till Newsec. Jag tycker att de representerar framtiden inom fastighetsförvaltning och ser fram emot att få tillgång till deras kunskap och gå samman med en grupp av dedikerade och kundorienterade medarbetare, säger Hilmar Auran, vd Basale.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]