Publicerat 5 september, 2018

Net Insight flyttar till energieffektiva lokaler i Solna

Net Insight har flyttat till nytt kontor i Solna Business Park. Studio Stockholm har inrett lokalerna där fokus har legat på att skapa en modern, trivsam och effektiv arbetsplats.

De nya lokalerna i Solna har inretts för att stötta Net INsights kulturtransformation.

– Det här är en viktig del i den kulturresa vi gör internt; där vi går från fokus på produkt till att bli ett internationellt bolag som är kund- och marknadsorienterade, säger Henrik Sund, tf vd på Net Insight.

Studio Stockholms utmaning var att ta fasta på Net Insights omfattande kulturtransformation och applicera ett nytt arbetssätt i de nya lokalerna.

– Konceptet skapar intressanta möten mellan material, ljus- och färgsättning och semiöppna kluster skapar dynamik för samarbete och koncentration, säger Andreas Beijer, Inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

En viktig faktor redan från start var fokus på energieffektivitet och låg energiförbrukning. Det nya kontoret använder därför utomhusluft för att kyla ner bolagets datahallar samtidigt som den värme som hallarna alstrar används för att värma upp fastigheten, en lösning som utvecklats i nära samarbete med Net Insight och Fabege som äger fastigheten. Detta frikylesystem gör Net Insights lokaler till ett av Sveriges mest energieffektiva kontor, klassats som ”very good” enligt den internationella miljöcertifieringen BREEAM.

– Vi har fått moderna och hållbara arbetsplatser med fokus på att både människor och miljö ska må bra. Det här är ett kontor som verkligen representerar oss som företag och varumärke, avslutar Henrik Sund, tf vd på Net Insight.

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]