[ Annons ]

Chalmers får 58 efterlängtade nya studentlägenheter tack vare samarbete med Bostadsbolaget.
Publicerat 17 oktober, 2012

Nedlagt äldreboende blir studentlägenheter

Chalmers får 58 efterlängtade nya studentlägenheter tack vare samarbete med Bostadsbolaget.

Om bara några veckor kan studenter börja flytta in i 15 av de 58 planerade studentlägenheterna i Landala i Göteborg.

[ Annons ]

De nya studentlägenheterna har blivit möjliga genom ett samarbete mellan allmännyttiga Bostadsbolaget och Chalmers Studentbostäder och kommer att byggas i ett tidigare äldreboende som idag står tomt. Lägenheterna kommer att bli mellan 20-50 kvadratmeter stora.

– Det är efterlängtat eftersom det är stor brist på boenden för studenter, säger Joakim Wallin, vd på Chalmers Studentbostäder. Det är särskilt roligt att vi lyckats ta hand om redan bostadsfärdiga lokaler som blir tomma. Vi önskar att det fanns fler sådana möjligheter eftersom det är en snabbare process än att bygga nytt. Detta är dessutom en varaktig lösning.

– För oss känns det väldigt bra att kunna bidra till att lokalerna snabbt kan omvandlas till lägenheter för studenter, säger Bertil Rignäs, Bostadsbolagets vd. Vi vet hur stort trycket är och de här bostäderna ligger dessutom i ett attraktivt område, alldeles intill Chalmers.

För att kunna lösa studenters akuta bostadssituation hyrs lägenheterna i första skedet ut på korttidskontrakt i väntan på att lägenheterna anpassas och byggs om till varaktiga studentbostäder.

Ombyggnad och anpassning är preliminärt planerat till sommarlovet 2013, men de första studenterna kan allts flytta in redan om någon vecka.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]