[ Annons ]

Håkan Broman Foto: NCC
Publicerat 30 oktober, 2017

NCC:s koncernchef får lämna

NCC ska öka fokus på bygg- och anläggningsverksamheten. Första steget blir att nuvarande vd och koncernchef Peter Wågström får gå och bolagets chefjurist Håkan Broman tar över tills vidare.

Bolagets styrelse meddelar att flera delar av NCC går bra och utvecklas väl, och nämner Jag den svenska delen inom affärsområdena Building och Infrastructure samt NCC Industry och NCC Property Development som exempel. Däremot menar de att helheten inte utvecklats i rätt riktning och att NCC därför behöver rekrytera nytt blod för att vända utvecklingen i bygg- och anläggningsverksamheten. Därför får alltså Peter Wågström sluta.

[ Annons ]

Till dess att hans ersättare är utsedd tar bolagets chefsjurist, Håkan Broman över rollen som koncernchef.

–  Även om själva situationen är tråkig så ser jag fram emot arbetet som tillförordnad koncernchef. Jag vet att vi på NCC kan så mycket mer än det vi visat den senaste tiden. Jag kommer att ha hundraprocentigt fokus på verksamheten och arbeta med att öka lönsamheten, säger Håkan Broman.

Peter Wågström, som suttit på posten i sex år, kommenterar beslutet så här:

– Jag har haft 13 fantastiska år på NCC, först på fastighetsutvecklingsaffären, sedan på bostadutvecklingsaffären Housing och nu senast som koncernchef. Jag är besviken över styrelsens beslut, men respekterar det självklart. Och jag är naturligtvis besviken över NCC:s resultatutveckling i delar av bygg- och anläggningsverksamheten de senaste åren.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]