Bild: White Arkitekter
Publicerat 19 april, 2017

NCC utvecklar ny stadsdel i Järva

NCC har påbörjat arbetet med utvecklingen av en ny stadsdel i Järva Krog, Solna. Hit tänker de flytta sitt eget huvudkontor.

Kommunfullmäktige i Solna godkände nyligen en ny detaljplan för NCC:s fastighet Startboxen 1. På grund av överklaganden har ännu inte vunnit laga kraft. Men NCC är hoppfulla om att kunna byggstarta två kontorsbyggnader om totalt 32 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta under 2017. NCC kommer själva att lägga beslag på en stor del av ytan. Redan nu NCC påbörjar man de förberedande arbeten som kan genomföras innan detaljplanen vunnit laga kraft.

[ Annons ]

Detta är den första delen i en större satsning att utveckla stadsbebyggelsen i området. NCC har en utökad byggrätt som omfattar totalt cirka 90 000 kvadratmeter, fördelat på cirka hälften kontor och hälften bostäder. Det innebär tre nya stadskvarter med kontor, restauranger, service och bostäder tillsammans med nya torgbildningar och ny gatustruktur.

– Vår styrka är att utveckla stadsmiljöer där helheten bidrar till att vi får en både hållbar och attraktiv stadsdel i en av Stockholms mest dynamiska knutpunkter med närhet till bra kommunikationer, arbetsplatser, boende, service och rekreation. Nu hoppas vi på att snart få sätta spaden i backen för att komma ett steg vidare, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]