Publicerat 17 februari, 2022

NCC ska renovera på Nyköpings lasarett – ordervärde om 200 miljoner kronor

Byggbolaget NCC har fått i uppdrag av Region Sörmland att renovera och bygga om en vårdbyggnad på Nyköpings lasarett. Ordervärdet uppgår till ungefär 200 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Uppdraget omfattar befintliga hus inom sektionen N3 på Nyköpings lasarett. NCC ska förutom att bygga om och renovera även genomföra tekniska installationer, för att möta de krav på avancerad teknik som finns inom sjukvården.

Projektet ingår i det partneringsamarbetet som inleddes 2015 mellan NCC och Region Sörmland om att bygga ut samt utföra om- och tillbyggnadsarbeten vid de tre sjukhusen Kullbergska sjukhuset, Mälarsjukhuset och Nyköpings lasarett.

- Vi tar med oss erfarenheter från tidigare byggnationer här på lasarettet, nyligen färdigställdes vårdbyggnaden N55 med ny huvudentré. N3 är en viktig del av sjukhuset och med stor hänsyn till pågående verksamhet fortsätter vi att tillsammans med Region Sörmland skapa lokaler som möter framtidens vårdbehov i regionen kommenterar projektchefen för NCC Building Sweden Tom Westerdahl.

Arbetet påbörjas inom kort och beräknas vara klart under hösten 2023. Ordern registreras i det första kvartalet i år.

Jesper Ahlberg
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]