[ Annons ]

NCC säljer 40 000 kvadratmeter mark vid Linköpings nya handelområde Tornby Handelsgårdar till byggvaruhuskedjan Bauhaus.
Publicerat 7 februari, 2012

NCC säljer till Bauhaus i Linköping

NCC säljer 40 000 kvadratmeter mark vid Linköpings nya handelområde Tornby Handelsgårdar till byggvaruhuskedjan Bauhaus.

Under 2012 etablerar kedjan ett nytt byggvaruhus på handelsområdet. Affären genomförs som en bolagsaffär där det underliggande fastighetsvärdet uppgår till knappt 80 miljoner kronor och ger en positiv resultatpåverkan i första kvartalet 2012.

[ Annons ]

– Affären är ett led i NCC:s ambition att utveckla Tornby Handelsgårdar som en förstklassig del av Östergötlands största handelplats, Tornby köpcentrum. Målsättningen är att göra handelsområdet än mer attraktivt och vi delar ambitionen med Linköpings kommun. Bauhaus är en viktig aktör i vår handelsetablering och stärker vår satsning, säger Manne Aronsson, regionchef för NCC Property Development.

Bauhaus är en av Europas ledande byggvaruhuskedjor med fler än 240 varuhus i 15 länder. Det nya varuhuset på Tornby Handelsgårdar blir 16 000 kvadratmeter.

Bygget av den första etappen på Tornby Handelsgårdar har redan inletts och beräknas stå färdig hösten 2012. Sportaktören XXL och hemelektronikvaruhuset Elgiganten är aktörer som kommer att öppna nya varuhus i Tornby Handelsgårdar.

Syftet med Tornby Handelsgårdar är att göra handeln mer lättillgänglig, bland annat genom tydligare entréer och bättre kommunikationer. Det kommer finnas gott om parkeringsplatser och även goda busskommunikationer.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]