Illustration: Radar Arkitektur.
Publicerat 14 maj, 2020

NCC säljer projekt

NCC säljer ett projekt till Collianderska Stiftelsen. Totalt handlar det om 60 lägenheter fördelade på fyra hyreshus, belägna i området Nordtag i Kungälvs kommun.

NCC vann markanvisningen i det nya området 2017 och tilldelades då fyra markpaket med totalt cirka 120 bostäder i varierad upplåtelseform och storlek. Detta projekt är det första som nu säljs till Collianderska Stiftelsen (Stiftelsen Rådman Ernst Collianders Släktfond).

Byggstart beräknas vara i gång under våren och fastighetsaffären och entreprenaden har ett sammanlagt värde på 136 miljoner kronor.

[ Annons ]

– Att realisera och äga det här projektet är en långsiktig och naturlig del av Stiftelsens utveckling framåt. Projektet passar oss ypperligt. Vi har haft god kontakt och fint samarbete med NCC under de inledande diskussionerna och förhandlingarna och ser fram emot att fullfölja det här tillsammans, säger Magnus Larsson, ordförande Collianderska Stiftelsen.

Hyresrätterna är fördelade på fyra bostadshus med fyra våningar vardera. Lägenheterna har 1–3 rum och kök, i storlekar från cirka 35 till 80 kvadratmeter. Nordtag ska enligt planen få cirka 400 nya bostäder. Projekteringsarbetet har inletts och byggnationen väntas starta i slutet av 2020. Under våren 2022 beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in.

– Det är glädjande att få förtroende från Collianderska, en för oss ny kund. Tillsammans ska vi bygga bostäder med hög boendekvalitet i ett modernt naturnära område som tillvaratar platsens unika kvaliteter, säger Per-Åke Edling, affärschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]