Publicerat 25 januari, 2021

NCC säljer danskt fastighetsprojekt

Byggbolaget NCC säljer den sista kontorsytan på 15 000 kvadratmeter i fastighetsprojektet Frederiks Plads i danska Århus till tjänstepensionsbolaget PensionDanmark för cirka 800 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen ger en positiv resultatpåverkan på affärsområdet Property Development under fjärde kvartalet 2021. Den ger också en positiv kassaflödeseffekt från det första kvartalet i år eftersom transaktionen innehåller en större förskottsbetalning.

- Med denna försäljning sätter vi punkt för NCC Property Developments utveckling av Frederiks Plads, som har omvandlats från ett industriområde till en attraktiv stadsdel. Vi ser det som en kvalitetsstämpel för Frederiks Plads att PensionDanmark investerar i den sista fasen och därmed blir ägare till all kontorsyta i projektet, säger Ole Faurby, chef NCC Property Development Danmark.

NCC har utvecklat stadsdelen sedan 2014, med en blandning av bostäder, kontor och butiksytor. Vid försäljningen uppgår uthyrningsgraden till 75 procent, med Nordea och KPMG som hyresgäster. NCC lämnar en femårig hyresgaranti för outhyrda delar i samband med försäljningen.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]