[ Annons ]

108 lägenheter i Helsingborg kommer nu att renoveras av NCC. Energiförbrukningen ska sänkas med minst 30 procent i lägenheterna.
Publicerat 14 augusti, 2013

NCC renoverar lägenheter åt Helsingborgshem

108 lägenheter i Helsingborg kommer nu att renoveras av NCC. Energiförbrukningen ska sänkas med minst 30 procent i lägenheterna.

De 108 hyreslägenheterna på Mellersta Stenbockgatan 21-27 och 19 A-D, nära Idrottens Hus och Olympia fotbollarena i Helsingborg, byggdes på 50-talet och sedan dess har ingen omfattande renovering gjorts.

[ Annons ]

– Vi har redan använt liknande metoder hos andra fastighetsägare i Helsingborg med framgångsrikt resultat. Bostäderna blir modernare och behöver mindre tillskott av energi. Kostnaden minskar med minst en tredjedel, säger Fredrik Hagebris, affärschef på NCC Construction, region Syd.

För att minska värmeförlusterna i fastigheterna kommer NCC att sätta in väl isolerade fönster med bra energivärde. Ett nytt ventilationssystem återanvänder befintlig värme så att mindre energi behöver tillföras. Dessutom installeras snålspolande kranar, effektivare vitvaror och närvarostyrd belysning i trapphusen.
– Vi vill erbjuda våra nuvarande och kommande hyresgäster bra bostäder som lever upp till de krav som vi generellt har på vårt boende idag. Samtidigt innebär åtgärderna en energibesparing som minskar vår miljöpåverkan, säger Emma Järund, projektledare, Helsingborgshem.
NCC:s byggarbete börjar i september och alla lägenheter beräknas vara klara början av hösten 2014.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]