Fotograf: 3D Nord
Publicerat 15 oktober, 2018

NCC och SHH bygger lägenheter i Huddinge

NCC har tecknat avtal med SHH Bostad om att bygga 189 lägenheter i Huddinge. Det handlar om såväl bostadsrätter som lägenheter för ett äldreboende.

NCC bygger två flerbostadshus vid Solhagaparken i Huddinge. Det ena huset rymmer 86 bostadsrätter på fem våningar, medan hus två är på i sex våningar och rymmer ett äldreboende med 79 lägenheter samt ytterligare 24 bostadsrätter.

[ Annons ]

NCC bygger även ett friliggande parkeringshus med cirka 60 platser.

– Det är redan ett stort intresse som visats för den första etappen Brf. Solhagaparken. Som bostadsutvecklare är det viktigt att säkerställa en attraktiv och fungerade helhet inom de områden där vi utvecklar våra bostäder och vi har goda erfarenheter av denna form av samverkan med NCC, från t ex projekt i Enköping, Strängnäs och Norrtälje, säger Fredrik Johansson, projektutvecklingschef SHH Bostad.

Nu väntar en projekteringsfas där arbetshandlingar för de tre husen ska tas fram. Byggstart får vänta tills bygglov för respektive etapp har beviljats.

– Genom att vara med i tidigt skede och utforma projektet i nära samarbete kan vi säkerställa bra och hållbara bostäder till lägre produktionskostnader. Vi ser fram emot att tillsammans med SHH möta kommunens behov av fler bostäder för olika åldrar, säger Annika Grönberg, avdelningschef NCC Building.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]