Bild: Tengbom arkitekter
Publicerat 20 juni, 2018

NCC och Fabo bygger 95 hyresrätter i Falkenberg

NCC samarbetar med det kommunala bostadsbolaget Fabo i Falkenberg. Tillsammans ska de bygga totalt 95 hyresrätter i Tröingeberg, strax norr om Falkenbergs centrum.

De handlar om tre loftgångshus på fyra och fem våningar, med ett förväntat ordervärde på cirka 110 miljoner kronor. Byggstart är satt till hösten 2018 och inflyttning är planerad till första halvan av 2020.

[ Annons ]

– Falkenbergs kommun har ett stort behov av fler bostäder. Projektet är en del av kommunens tillväxtstrategi och målsättning att bygga 500 nya bostäder fram till år 2025, säger Christian Kylin, VD Falkenbergs Bostads AB.

Det rör sig om ett samverkansentreprenad där parterna i ett första skede ska planera, budgetera och projektera byggnationen, följt av ett nytt kontrakt för byggnationen

– Projektet ligger i Tröinge, ett nytt spännande område med gångavstånd till Falkenbergs nya järnvägsstation. Strax bredvid uppför NCC även radhusområdet Brf Tröinge By, vilket innebär att vi har god kännedom om området, säger David Fritzson-Bratt, affärschef NCC Building.

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]