Uppdraget i Nybro ryms inom ramavtalet för Sabo och NCC:s husmodell kallad Sabo Kombohus Plus som är en variant av produkten NCC Folkboende. Foto: NCC
Publicerat 21 augusti, 2017

NCC etablerar konceptet Folkboende i Nybro

Sabo och NCC:s boendekoncept Folkboende sprider sig till Sydöstra Sverige. I november startat bygget av 58 hyresrätter i småländska Nybro.

Nybro är en de 255 kommuner i landet där det råder underskott på bostäder enligt Boverkets senaste Bostadsmarknadsenkät. Därför är det kommunala bostadsbolaget Nybro Bostads AB glada och stolta över att NCC:s bostadskoncept NCC Folkboende uppför sitt första projekt i Sydöstra Sverige just i Nybro.

[ Annons ]

–  Nybro har stor efterfrågan på lägenheter och inom ramen för Nybro Bostads AB:s planerade bostadsproduktion ger detta projekt ett bra tillskott att förse Nybro kommun med ytterligare bra boende. Lägenheterna kommer att inrymmas i två hus där vi lagt stort fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Sulev Pull, vd för Nybro Bostads AB.

Uppdraget ryms inom ramavtalet för Sabo och NCC:s husmodell kallad Sabo Kombohus Plus som är en variant av produkten NCC Folkboende. Konceptets ytsmarta planlösningar ger hög boendekvalitet på liten yta. Dessutom har husen låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader.

– Vi är stolta och glada över att Nybro Bostads AB har valt NCC:s bostadskoncept till ett växande Nybro. NCC Folkboende är ett populärt koncept som NCC byggt på många håll runt om i landet men det här är första projektet i Sydöstra Sverige,  säger Jonas Kristiansson, produktionschef, NCC Building Sydost.

NCC kommer att bygga två bostadshus med sex våningar och totalt 58 hyresrätter. Lägenheterna får 2 -3 rum och kök med en yta på 53 – 63 kvadratmeter. Samtliga lägenheter kommer att ha inglasade balkonger.

På taken kommer solpaneler att sättas upp för att alstra energi till driften av tvättstugor, hissar samt belysning i trapphus och allmänna utrymmen. Det kommer också att finnas möjlighet att installera värmeåtervinning av spillvattnet.

Byggnationen startar i nvember 2017 och beräknad inflyttning sker under våren 2019. Orderregistrering sker i tredje kvartalet i affärsområde Building.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]