Publicerat 1 december, 2020

NCC byggstartar två förskolor i Göteborg, ordervärde på 120 miljoner kronor

Byggbolaget NCC och Lokalförvaltningen i Göteborg har tecknat entreprenadkontrakt för de två första förskolorna inom projekt Äpplet, ett samarbete i strategisk partnering. I dagarna startar byggnationen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Projekt Äpplet är ett strategiskt partneringsamarbete där NCC och Lokalförvaltningen i Göteborg har tecknat ett avtal om att gemensamt bygga två förskolor. Därutöver finns det två optioner om två förskolor vardera i avtalet. De totalt sex förskolorna ingår i ett program kallat Äpplet.

Den första förskolan som byggstartas är Orkestergatans förskola i Frölunda med åtta avdelningar. Den andra förskolan är Miraalléns förskola, före detta Plåtslagaregatan i Lindholmen med sex avdelningar.

Byggnationen av de båda förskolorna kräver inledande omfattande markarbeten, och dessa har nyligen inletts. Förskolorna beräknas vara färdigbyggda i mars 2022. Ordervärdet för de två förskolor som nu byggstartas uppgår till 120 miljoner kronor och orderregistreras i fjärde kvartalet.

Parterna har också tecknat avtal om att starta den första fasen för förskola nummer tre och fyra inom samarbetet; Kosmosgatan och Biskopsgatan. Nu inleds ett arbete för att planera, budgetera och projektera uppdraget för att ta fram ett riktpris för förskolorna.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]