BIld: NCC
Publicerat 30 maj, 2018

NCC bygger vårdboende i Luleå

NCC bygger ett vård- och omsorgsboende med 144 lägenheter i Luleå. Beställare är Hemsö och boendet uppförs i den nya stadsdelen Kronandalen.

Ordervärdet på projektet är 243 miljoner kronor och är tänkt att möta kommunens stora behov av moderna vård- och omsorgsboenden.

[ Annons ]

– Luleå växer och kommunen planerar för 10 000 nya invånare de närmaste åren. Det gör att även tillväxtbehovet för vård- och omsorgsboenden är stort. Tillsammans med NCC stöttar vi nu kommunen i detta efterlängtade projekt, säger Jonas Jalkander, regionchef Hemsö.

Den totala ytan ligger på 12 000 kvadratmeter och byggnaden blir H-formad, får fem våningar, sällskapsrum och entré och gröna ytor på framsidan.

Det nya vårdboendet byggs i den nya stadsdelen Kronandalen, cirka tre kilometer från Luleå centrum och med närhet till friluftsområdet Ormberget.
Det första spadtaget tas den 30 maj och inflyttning är planerad till årsskiftet 2020/2021

– Vård- och omsorgsboendet är det första projektet som byggs i den nya Kronandalen. Genom att blanda olika boendeformer så skapas en komplett stadsdel och det är roligt att vara en del av den uppbyggnaden. Vi ser även fram emot samarbetet med Hemsö som är nyetablerade i Norrbotten, säger Andreas Rydberg, produktionschef på NCC.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]