Publicerat 22 mars, 2018

NCC bygger ut Högskolan i Halmstad

NCC ska på uppdrag av Fragerus Fastigheter omvandla en äldre fabriksfastighet till lokaler åt Högskolan i Halmstad samt bygga samman den med de befintliga lokalerna.

– Med ombyggnaden är all industriverksamhet borta i området och därmed skapas förutsättningar för att fortsätta driva utvecklingen av högskoleområdet och förverkliga visionen om kunskapsstaden Halmstad, säger Göran Christiansson, vd för Fragerus Fastigheter.

[ Annons ]

Fabriksfastighetens fasad och form är k-märkt och kommer därför att behålla sin industriella karaktär. Invändigt omvandlas lokalerna till funktionella ytor för högskolan med fyra hörsalar, lärosalar, ett hundratal kontor samt labblokaler.

I NCC:s uppdrag ingår även en om- och påbyggnad av en mellandel som binder samman de tidigare fabrikslokalerna med högskolans befintliga lokaler. Totalt handlar det om en yta på cirka 10 000 kvadratmeter.

– Projektet är en del av ägarnas vision om att skapa ett sammanhängande campus, där omvandlingen av den gamla fabriksbyggnaden är en viktig del. Mellandelen binder samman lokalerna med en liknande byggnad som NCC redan 1995 byggde om till utbildningslokaler åt högskolan. Det känns därför extra roligt att vi nu få vara med och fortsätta utveckla området, säger Robert Karlsson, projektchef på NCC.

Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart vid halvårsskiftet 2020.

Ordervärdet uppgår till 130 MSEK

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]