[ Annons ]

Bild: NCC
Publicerat 10 oktober, 2019

NCC bygger upplevelsehotell på Liseberg

NCC bygger Lisebergs nya upplevelsehotell, med 457 rum. Ordervärdet uppgår till cirka 850 miljoner kronor.

Det nya hotellet ska heta Liseberg Grand Curiosa Hotel och ska byggas vid den södra entrén. Det blir drygt 30 000 kvadratmeter stort, med 457 rum. Bygget påbörjas under hösten och förväntas stå klart till Lisebergs 100-årsjubileum 2023.

[ Annons ]

– Vår ambition är att skapa ett hotell olikt allt annat du tidigare upplevt. Hotellet som får namnet Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att ha barnens upptäckarlust i centrum kombinerat med alla de moderna bekvämligheter som hotell idag förväntas tillhandahålla, säger Thomas Sjöstrand, vd för utvecklingsbolaget Liseberg AB Skår.

Bild: NCC

Hotellprojektet är ett partneringsamarbete mellan NCC och Liseberg , som sedan 2018 har  planerat, budgeterat och projekterat handlingar för utbyggnad av nöjesparken med ett upplevelsehotell, en vattenpark samt parkeringar.

Parterna har även planer på att anlägga en vattenpark.

– Det här är ett spännande uppdrag som vi nu tar till nästa fas. Ett partneringsamarbete med en gedigen planeringsperiod är ett optimalt arbetssätt i komplexa och stora byggen och möjliggör en bättre slutprodukt. Det är riktigt roligt att NCC får vara en del av utbyggnaden av Nordens mest populära resmål, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]