Bild: NCC
Publicerat 15 maj, 2018

NCC bygger trähus i Örebro

NCC bygger cirka 70 hyresrätter och en förskola med tio avdelningar i Örebro, på uppdrag av Örebrobostäder. Totalt handlar det om tre byggnader helt i trä, med en bottenplan av betong.

Ordervärdet på projektet uppgår till 212 miljoner kronor. Förskolan blir runt 2 000 kvadratmeter stor och väntas kunna rymma 180 barn. De 70 lägenheterna blir två till fyra rum och kök stora.

[ Annons ]

– Äntligen sätter vi nu spaden i marken för detta efterlängtade projekt. Vi har valt att bygga ett hållbart kvarter i betong och trä och där vi hoppas att vi kan förenkla för de boende i kvarteret Norrstjärnan med närhet till förskola och befintliga Norrbyskolan, säger Ulf Rohlén, vd, Örebrobostäder.

Förskolan är belägen i markplan och byggs i betong, medan bostadshusen byggs i trä och placeras ovanpå. Inflyttning sker i början av 2020.

– Det här projektet är en totalentreprenad i samverkan. Genom detta kan vi på ett smidigt sätt lösa uppdraget i en öppen dialog och löpande fatta gemensamma beslut, mellan oss och vår beställare. Det ger ett bra slutresultat, säger Robert Davidsson, produktionschef på NCC i Örebro.

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]