[ Annons ]

Tack vare en standardiserad byggprocess ska de 36 bostadsrätter som NCC bygger i Norrtälje vara klara och inflyttningsklara redan i november.
Publicerat 20 januari, 2014

NCC bygger snabbt i Norrtälje

Tack vare en standardiserad byggprocess ska de 36 bostadsrätter som NCC bygger i Norrtälje vara klara och inflyttningsklara redan i november.

De sex husen i området Färsna, som NCC bygger för Svenska Hyreshus, byggs i två våningar med NCC:s byggsystem P303. Byggtiden är bara elva månader.

[ Annons ]

– En viktig förutsättning när det råder bostadsbrist i en tillväxtort som Norrtälje är att bostäderna kan byggas på kort tid och till jämförelsevis låga priser men ändå ha en hög kvalitet och låg energianvändning. Denna kombination av fördelar gör att vi nu bygger vårt sjunde bostadsområde med NCC:s P303-hus på bara tre år, säger Misha Moeremans, vd för Svenska Hyreshus AB.

Bostäderna blir 67 eller 83 kvadratmeter i tre eller fyra rum och kök, med stor terrass eller uteplats. De har parkettgolv, helkaklade badrum och högre takhöjd än vanligt på 2.70 meter. Låg drifts- och energikostnad utlovas. Sedan 2011 har NCC byggt och bygger totalt över 300 bostäder med byggsystemet P303 i nio olika städer.
– Lägenheterna har blivit mycket uppskattade i andra städer och hittills har vi byggt över 300 av NCC:s P303-hus. Vi sparar mycket tid och resurser tack vare en standardiserad byggprocess som minskar byggtid och produktionskostnad rejält utan att göra avkall på vare sig byggkvalitet, boendestandard eller miljöåtgärder, säger affärschef Mats Hellberg, NCC Construction Stockholm.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]