Illustration: We Group AB
Publicerat 26 november, 2018

NCC bygger simhall i Timrå

Timrå får en ny ishall. Det är NCC som tillsammans med kommunen ska utveckla en ny anläggning, där ordervärdet uppgår till 177 miljoner kronor.

Den nya simanläggningen får en bassäng med åtta 25-metersbanor, en undervisningsbassäng med fyra 25-metersbanor med höj- och sänkbar botten, samt familjebad, friskvård och träningsgym. I anslutning till badet byggs även ett fik och ett mötesrum.

[ Annons ]

– Simanläggningen i Timrå kommer att ge föreningsliv och kommuninvånare förhöjd livskvalitet och goda möjligheter till sport, rekreation och lek. Placeringen blir i direkt närhet till nuvarande skolor och ishall, säger Jan Eriksson, förvaltningschef Kultur- och teknikförvaltningen på Timrå Kommun.

Projektet genomförs i partnering och markarbetet påbörjas under våren 2019. Preliminär byggstart är hösten 2019 och simanläggningen väntas vara färdig hösten 2021.

– NCC har byggt flertalet bad- och simanläggningar i Sverige och genom vårt badhuskoncept delar vi erfarenheter. Detta gör att vi kan utveckla och bygga simhallen optimalt både gällande ekonomiska och tekniskt bästa lösningar, säger Petter Lundqvist, produktionschef, NCC Building Sverige.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]