[ Annons ]

Bild: Tengbom.
Publicerat 7 april, 2016

NCC bygger polishögskolan i Umeå

NCC har fått i uppdrag av Akademiska Hus att bygga en ny polishögskola i Umeå. Den nya skolan ska ge studenterna bättre tillgång till Campus Umeås resurser och aktiviteter. Ordern är värd 80 miljoner kronor.

– Att få bygga lokaler för polisutbildningen på Campus Umeå hjälper oss att förtäta och skapa ett mer levande campusområde. Det blir ett viktigt bidrag i utvecklingen av Universitetsstaden, säger David Carlsson, regiondirektör för Akademiska Hus region Norr, i ett pressmeddelande.

[ Annons ]

Nu sätter NCC och Akademiska Hus spaden i marken för en ny polishögskola på Umeå universitetsområde. En stor del av polisutbildningen bedrivs sedan starten år 2000 i lokaler i Umestan företagspark.

– Vi genomför projektet i nära samverkan med Akademiska Hus. Det innebär bland annat att vi har en öppen ekonomi under genomförandet, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Building.

Den nya polishögskolan i Umeå omfattar drygt 6 000 kvadratmeter med plats för 340 elever. Utbildningslokalerna får bland annat en hall för träning av kampsport samt övningsavdelningar med bank-, krog-, butiks- och lägenhetsmiljö. Källarvåningen får skjutbanor. Markplanet rymmer garage och tvätthall för fordon.

Huset ska miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Polishögskolan ska stå klar i september 2017 och vara färdig att tas i bruk till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i första kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building Sweden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]